Poljubac je znak ljubavi, privlačnosti, smirenosti, harmonije i zadovoljstva. San o prvom poljupcu znači da želite proživljavati mladalačku, svežu ljubav i verovatno se zato imate snažno sećanje na svoj prvi poljubac. Treba da unesete malo više romantike i strasti u svoju sadašnju vezu.

San u kojem gledate kako se drugi ljube znači da previše zadirete u tuđi privatni život i intimnost. Shvatićete o kome je reč. Dajte im malo prostora, smanjite radoznalost i napravite pristojnu distancu. San u kojem treba da se poljubite s nekim, ali se san prekida u trenutku poljupca, znači da niste sigurni u nečija osećanja i ne znate da li je ta osoba zainteresovana za vas na isti način kao i vi za nju. Želite da ostvarite ljubavnu vezu, ali niste sigurni da li ste na pravom putu.

Ako ste heteroseksualne orijentacije, a sanjate da ljubite osobu istog pola, znači da imate snažan osećaj samoprihvatanja. Upoznajete i prihvatate svoju ženstvenost/muževnost stoga ne treba da vas ovi snovi intrigiraju ili brinu. Poljubac u nečiju ruku označava duboko poštovanje, a ljubljenje nečijeg stopala označava i poniznost koju gajite prema toj osobi.

Poljubac u obraz znak je divljenja, ljubaznosti, prijateljstva, naklonosti i međusobnog poštovanja. Poljubac u vrat znak je skrivene strasti i požude. Predajete se pred naletom svojih fizičkih želja.

Poljubac tuđeg momka/devojka otkriva vašu želju da i vi budete u ljubavnoj vezi i da osetite energiju ljubavi poput njihove. Jeste li malo i ljubomorni? Imate izlive svoje seksualnosti i strasti i to je pokazatelj da želite da ih probudite i u stvarnosti.

Poljubac bliskog prijatelja znak je poštovanja i divljenja koje imate prema tom prijatelju. Nedostaje vam intimnosti u nekom odnosu. Da li ste zaljubljeni u svog prijatelja/prijateljicu?

Ljubljenje sa strancem znači da imate visoko samoprihvatanje. Međutim, ovaj san znači da ste još uvek stranac samom sebi i da treba da radite na samo-upoznavanju. Razgovarajte sa sobom – zapitajte se koje su vaše granice? Kakve su vaše najdublje želje? Šta vas zaista čini srećnim i zadovoljnim?

Poljubac neprijatelja može značiti izdaju i neprijateljstvo ili izmirenje sa prijateljom s kojim ste u svađi. Nečiji poljubac na silu, bez vaše volje, znači da vam ta osoba nasilno nameće svoje ideje, uverenja i mišljenje. Teraju vas da radite nešto što zapravo uopšte ne želite. San vas upozorava na ovaj mogući sukob. Pokušajte da i vi date do znanja drugima kakvo je vaše mišljenje i da iznesete i svoje ideje. Kompromisi su, uglavnom, mogući.