Oblaci uglavnom simbolično predstavljaju Vaša osećanja. Osobe koje često sanjaju oblake u bilo kojoj boji i veličini, znak je da se previše oslanjaju na snove, ideale i maštu, i da veoma često „lebde“ daleko od stvarnog života.

Beli, baršunasti oblaci u snu predstavljaju duhovni mir, zadovoljstvo i sreću. Ako ste sanjali takve oblake, predstoji Vam miran period u životu ispunjen radošću. Ovo se najčešće vezuje za porodično blagostanje i duhovnost.

Beli oblaci kao životno razvedravanje mogu se odnositi i na neki novi početak, kao npr. venčanje u porodici ili početak nove emotivne veze.

Tamni oblaci nagoveštavaju suprotno. Porodične nesuglasice, nemir, nezadovoljstvo i nesreća jesu ono što se vezuje za njih.

Tamni oblaci mogu često da budu i uzrok brige za nekog člana porodice.

Takođe, ako iz oblaka pada kiša, onda je to znak bolesti i brige, nesklada, problema i razmirica u privatnom životu.

Tamni ili kišni oblak mogu da predstavljaju i iracionalan način razmišljanja i nepravilno rasuđivanje o stvarnim životnim situacijama ili postupcima ljudi. Takva emotivna konfuzija može da izazove erupciju negativnih osećanja kao što su bes, ljutnja, osećaj bespomoćnosti i nedostatak mudrosti i taktičnosti.

Veliki tamni oblaci najčešće se odnose na porodične probleme.