Ako sanjate svoje prste i, iz nekog razloga, počnete primećivati svoje nokte, znači da u životu podižete visoko svoje odbrane. Obratite pažnju na dužinu noktiju, na njihovu boju, urednost, stanje kako biste lakše dalje tumačili svoj san.

Dugi nokti su znak vašeg besposličarenja. Ne preuzimate inicijativu i niste osoba od akcije. Ako sanjate kako nosite veštačke nokte, to znači da dopirete do drugih ali ne sa najboljim namerama. Možda se ponašate na neiskren način.

Ako sanjate kako vam je pukao nokat, znači da pokušavati izbeći neku situaciju ili izbeći prihvatanje odgovornosti. Ovaj san odražava vašu sliku sebe. Preterano se brinete kako vas drugi doživljavaju i stalno razmišljate kakav utisak ostavljate na okolinu. Ovo pokreće i održava napetost i dodatni strah u vama što može da koči vaše pravo ja da dođe do izražaja što znači da postižete samo kontraefekat. Nemoguće je da se svidimo svima, opustite se i budite svoji, tako ćete ostaviti najbolji utisak!

Ako sanjate kako sređujete nokte, stavljate dodatni sjaj i ukrase, znači da težite ili živite glamuroznim životom. Grickanje noktiju u snu znači da imate problem s kojim se preteško nosite. Nervozni ste jer ne znate na koji način biste ga trebali rešiti u stvarnosti. Ako sanjate kako vam nokti nenormalno brzo rastu predstavlja vašu snažnu želju da doprete do izvesne osobe. Kao da želite da se vaši udovi produže kako biste mogli stići do svakoga.

Ako sanjate muškarca sa crvenim, dugačkim noktima znači da je ta osoba u jakoj vezi sa svojim emocijama i osetljivošću. Možda prema ovoj osobi gajite seksualne želje kojih niste svesni ili koje ne želite priznati.