Ukoliko ste u svom snu, kao karakterističan detalj, upamtili maramu, pomoći ćemo vam da otkrijete značenje svoga sna. Ako ste sanjali da vidite maramu vaš san predstavlja vaše samo-ograničenje.

Vi ste osoba koja previše kontroliše svoje emocije, suzdržava se i ne ispoljava svoje osećaje. Ovaj san može imati i alternativno značenje te prema tom značenju vi se možete osećati kao osoba čiji glas je prigušen, ne čuje se.

Ukoliko ste pak usnuli kako nosite maramu oko vrata, ovaj san predstavlja razdvajanje vašeg uma od tela. U svom budnom životu vi ste usmereni ka tome kako nešto treba da bude, vodite se svoji mislima a ne telesnim zadovoljstvima i osećajima. Trebate naučiti da se nekad prepustite svojim osećajima i malim zadovoljstvima.  Isti san može se posmatrati i obrnuto. Možda ste previše posvećeni udovoljavanju sebi a pri tome ne mislite da li je to zaista dobro po vas i vašu okolinu.

Prema islamskom tumačenju, ukoliko ste usnuli maramu od svile, vaš san znači zaljubljenost. Prema ovom tumačenju ukoliko nosite svilenu maramu vaš san odražava vašu aroganciju.

Prema narodnim verovanjima ukoliko ste sanjali da ste izgubili maramu, vaš san znači nova poznanstva koja će uticati na vas u narednom periodu. Ukoliko ste sanjali da nosite maramu predstoji vam ugodno druženje.

Ako ste sanjali da kupujete maramu, omiljeni ste u društvu. Sanjate li da je vaša marama poderana, poradite na odnosima sa ljudima iz vaše okoline.  Sanjate li staru maramu, ovaj san znači ogovaranje, dok crna marama znači žalost u kući. Sanjati maramu za glavu znači da vam sledi veselje i putovanje.