Sanjati majku znači osvestiti „majčinski“ deo sebe samog. Kao da ste dodirnuli onaj deo vas koji brine o drugima, koji leči, neguje, pazi, vodi, savetuje, pruža sigurno utočište, utehu, zaštitu, i konačno, daruje život. Neki ljudi imaju problem u oslobađanju od spona sa svojom majkom, i zato se naglo otcjepljuju tražeći svoju sopstvenu individualnost, nezavisnost i razvoj. Da li ste se vi otcepili od svoje majke? Na koji način ste presekli tzv. pupčanu vrpcu? Ako još niste, da li ste spremni da to uradite?

Ako sanjate kako razgovarate sa svojom majkom, znači da ste preokupirani nečim iz svog života i niste sigurni kako da se nosite s tim problemom u životu (stoga vaša podsvest traži mudrost vašeg roditelja). Međutim, jako je značajan vaš stvarni odnos sa majkom – da li postoji? U kojoj meri ste bliski sa njom? Je li oduvek bilo tako ili se zbog nečega vaš odnos drastično promenio?

Možda vam ovi snovi znače samo potrebu da se vratite na neko prethodno životno razdoblje u kojem vam je majka predstavljala jednu od najvažnijih, ako ne i ključnu osobu u životu. U svakom slučaju, vaši trenutni problemi, ma kako delovali udaljeni i nepovezani, ipak u svojoj najdubljoj suštini kriju neki nerešen konflikt koji imate sa vašom majkom i koji biste trebali razraditi i rešiti isključivo s njom, ukoliko je to moguće.

Ako sanjate kako vas majka zove, znači da ste nemarni u svojim obavezama. Ponašate se odgovorno i vaš unutrašnji glas majke vas prekoreva i grdi. Zapitajte se da niste zakoračili na neku stranputicu u svom životu. Vreme je da se vratite na pravi put, tamo gde bi se vaša majka ponosila vama.