Ako sanjate stvarna, realna bića koja se u vašem snu javljaju u obliku crtanih likova, to znači da te osobe u svom životu uopšte ne shvatate ozbiljno i zato ih odbacujete. Često previđate njihovo mišljenje, a ono što žele reći smatrate nebitnim. Isto tako, videti drugu osobu kao lik iz crtanog filma znači da želite da svoj odnos sa tom osobom pojednostavite čak i više nego što je to moguće, jer tako je za vas lakše, opuštenije, bez rizika od nekog konflikta ili napetosti. Ako ih zamislite da su crtani likovi delovaće potpuno bezopasno po vas i vaša osećanja.

Ako sanjate neki specifičan lik iz crtanog filma, razmotrite koje su to osobine i crte koje vas asociraju na taj poseban lik i kako su one povezane sa vašim stvarnim životom i svakodnevicom. Npr., ako sanjate Duška Dugouška verovatno se smatrate dosetljivim i lukavim. Ako sanjate pticu Trkačicu verovatno ste večito u nekoj žurbi, neuhvatljivi i nestalni, nikada prisutni u konfliktu ili konfrontaciji.

Svaki lik iz crtanog filma karikatura je određenih ljudskih osobina, ponekad do te mere iskarikirana da ih i ne znamo ni po čemu drugom osim po toj vrlini odnosno mani. Ono što je značajno za tumačenje vašeg sna jeste da se prisetite kakve su vaše lične asocijacije za lik koji ste sanjali, da li vam se sviđa ili vam je odbojan? Da li vam je komičan, duhovit, neobičan, luckast, inteligentan ili površan i tup? Kakve on ima veze sa vama? Da li u vašem životu postoji neka osoba koja vas neodoljivo podseća na taj karakter? U odgovoru na to pitanje leži dalje tumačenje i rasplet značenja vašeg sna.