Snovi u kojima letite su snovi koji spadaju u kategoriju lucidni snova. To znači da ste u vašem snu postali svesni da sanjate. Obično, oni koji sanjaju ovakve snove, da lete, opisuju svoje snove kao uzbudljiva, vesela i oslobađajuća iskustva.

Ukoliko ste sanjali da letite sa lakoćom te da uživate u predjelima koje vidite dok letite to znači da se nalazite na vrhu situacije. Prerasli ste nešto. Isti san može da znači i da ste stekli novo i drugačije viđenje na neke stvari, možda ih gledate iz druge perspektive. Snovi o letenju i mogućnost da kontrolišete veš let u snu predstavlja vaš lični osećaj moći.

Ukoliko ste u toku sna imali teškoće u letu, to znači da vam nedostaje snage u kontroli sopstvene situacije. Trudite se da ostanete na pravom putu kako u vašem snu tako i u vašem budnom životu. Ako u toku leta nailazite na prepreke, kao što su drveće, zgrade, planine i slično, to znači da i u vašem budnom životu stoji neko ili nešto kao prepreka na vašem putu. Trebate da otkrijete ko ili šta vas to sprečava da krenete napred . Teškoće koje imate u letu u budnom životu mogu biti pokazatelj nedostatka poverenja ili nekog oklevanja sa vaše strane. Morate verovati u sebe, svoje sposobnosti i ne bojati se.

U zavisnosti od toga da li osećate strah u snu dok letite vi se plašite ili ne plašite izazova i uspeha. Ukoliko prevladava strah kod vas, možda niste spremni na neki sledeći korak koji vam život donosi.

U stvarnosti, mi ne možemo da letimo. Stoga, ovakvi snovi mogu predstavljati stvari koje su izvan vašeg fizičkog ograničenja. U svom umu, možete biti bilo ko i bilo šta. Zato, jedno od tumačenja ovoga sna kaže da su ovi snovi simbol jake volje i uma. Oni izražavaju osećaj nepobedivosti, da ne postoji nešto što vi ne možete uraditi ili postići. Takvi snovi pružaju vam pravi osećaj slobode.