Sigurno vam se desio takav san u kome ste videli sebe kako jedete. Ukoliko ste se pitali šta on predstavlja, pomoći ćemo vam da to otkrijete.

Ukoliko ste sanjali kako sami jedete, vaš san predstavlja usamljenost, depresiju i gubitak. Vi se osećate kao osoba koja je odbijena, odsečena i isključena iz društava. Ne osećate bliskost ni u porodici ni u društvu. Hrana koju jedete u snu, može biti zamena za nedostatak društvenog života i nadoknada za vašu usamljenost.

Ovaj san može da ima i alternativno značenje, te prema tom značenju, jesti u snu označava vaše svakodnevne potrebe. Takođe, ovaj san može označavati i vašu anksioznost. Ukoliko ste sanjali da jedete u društvu, vaš san označava harmoniju, intimnost, prosperitet, ličnu korist, radost. Ovakav san, uopšteno, ima pozitivne konotacije.

Ako ste sanjali da ste se prejeli ili da niste jeli dovoljno, ovaj san oslikava nedostatak duhovnosti i unutrašnje ispunjenosti u vašem budnom životu. U ovom slučaju hrana simbolično može predstavljati prijateljstvo, ljubav, ambicije, seksualni život.

Hrana je metafora kojom vi zadovoljavate glad a ta glad predstavlja vaše želje, koje se mogu odnositi na vašu potrebu da se društveno uklopite ili potrebu da budete zadovoljni na intimnom planu.

Sanjate li da odbijate hranu, vaš san znači želju da budete nezavisni i da se ne oslanjate na druge. Ako ste pak , izbirljivi u pogledu hrane u vašem snu, onda vas nešto koči u vašem budnom životu.

Sanjate li da neko odnosi i sklanja hranu a vi još uvek niste završili sa svojim jelom, predskazuje da će te imati probleme i pitanja od onih kojima ste podređeni ili pak od onih koji zavise od vas. Ovakav san može imati veze sa poslom.

Ukoliko ste u vašem budnom životu trenutno na dijeti, onda san u kome jedete u stvari predstavlja način na koji “nadoknađujete“ hranu od koje se inače suzdržavate na javi.