Ako sanjate da ste u kupatilu znači da biste trebali obratiti više pažnje na vaše instinktivne potrebe. Moguće da osećate teret/osećanja koja trebate malo „popustiti“. Isto tako, kupatila predstavljaju čistunstvo i samo-obnovu. Treba da se pročistite, psihički i emotivno!

Poznati su i snovi da ste u javnom wc-u bez zidova ili da je oko vas gomila ljudi dok pokušavate obaviti nuždu. Ovakvi snovi se obično javljaju kod osoba koje su isfrustrirane činjenicom da ne dobijaju dovoljno prostora za privatnost. Uvek stavljaju druge ispred svojih potreba, tj. nikad nisu sebi na prvom mestu.

Sa takvim stavovima, retko kada imaju prostora samo za sebe i svoje potrebe. Isto tako, ovakvi snovi se tumače i kao poteškoće u puštanju i zaboravljanju starih emocija. Uplašeni ste da čete biti kritikovani i osuđeni ukoliko otkrijete ove emocije.

Ako sanjate da ste u wc-u za suprotan pol, znači da prelazite i zanemarujete granice. Prisetite se u kojoj ste situaciji skoro prešli granicu, a niste trebali? San u kojem pokušavate, ali ne uspevate da nađete wc znači da imate teškoće u puštanju i izražavanju svojih osećanja. Suzdržavate se od javnog pokazivanja osećanja prema nečemu/nekome.