Ako sanjate jabuke koje rastu na drvetu, onda je to simbol znanja, mudrosti i velikog napretka. Nagrade su već na horizontu. Prisetite se narodne izreke “jedna jabuka dnevno i doktor nije potreban!” što može da vam skrene pažnju na vaše fizičko zdravlje. Možda biste mogli zakazati pregled kod doktora opšte prakse, za početak, ukoliko i sami ne sumnjate na neki određeni deo vašeg tela.

Ako sanjate kako jedete jabuku znači da ste u fazi harmonije, zadovoljstva i plodnosti. Prema Bibliji, jedenje jabuke predstavlja seksualni apetit, požudu, svest o sopstvenoj seksualnosti (jabuka koja je prognala Adamu i Evu iz Raja). Danas seksualni užitak ne predstavlja greh, ali svakako biste trebali voditi računa i o svom seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

Ako sanjate zelene jabuke, znači da ste na početku razvoja jedne velike ljubavi koja tek treba da se razvije. Ako je jabuka crvena znači da ste u punoj snazi svoje ljubavi i da treba da cenite i čuvate svoju ljubav što je brižnije moguće jer ništa ne traje večno. Ne uzimajte svoju ljubav zdravo za gotovo, cenite njene darove i budite i sami darežljivi i plodonosni.

Ako sanjate trule ili načete jabuke, znači da vapite i ciljate ka zadovoljenju koje je možda čak i štetno po vas. San vas možda upozorava i na vašu neopreznost! Treba više da vodite računa o sebi i svom zdravlju, što se pogotovo odnosi na rizična seksualna ponašanja. Budite zreli i ponašajte se odgovorno bez obzira kakav je vaš životni stil i koji su vam ciljevi i prioriteti. Zdravlje treba da vam je uvek na prvom mestu, a to vam poručuje i vaša podsvest!