Sanjati glumca znači da ste u aktivnoj potrazi za zadovoljstvima. Ako sanjate nekoga iz sveta slavnih kome inače naročito divite, ovaj san će biti neki oblik izražavanja vaše unutrašnje želje da budete poput te osobe, da imate neke njene osobine ili karakteristike. Zato je važno da prvo razmislite kakve su spoljašnje (fizičke) ili unutrašnje (psihološke ili emotivne) osobine te ličnosti i koji su vaši lični stavovi o njoj! Možda taj glumac/glumica ima upravo one osobine koje trebate osvestiti ili razvijati kod sebe.

San može imati tumačenje skriveno i u samom imenu glumca, nekog filma u kojem je glumio ili u igri riči vezanih za tog glumca. Morate malo pustiti i mašti na volju, i morate biti potpuno relaksirani, otvorenog uma i iskrenost prema sebi da biste „uboli“ samu suštinu odnosno poruku sna.

Ako sanjate da ste vi glumac/glumica, znači da ste na pravom putu da se vaš trud i napor na kraju dobro isplate. Isto tako, ovi snovi su i pokazatelj vaše unutrašnje potrebe da vrednost vašeg rada bude prepoznata, a vi cenjeni kao ličnost. Moguće je i da se previše trudite oko svog izgleda jer želite stalno ostaviti što bolji dojam na druge.

Možda glumite i u svom stvarnom životu, možda vam je to profesija ili osobina u vašim socijalnim kontaktima da večito postavljate neku fasadu pred druge kako biste se predstavili u nekom zamišljenom obliku kako smatrate da bi vas drugi više cenili, poštovali i/ili voleli.

U životu imamo brojne uloge. Najteže je kad se one preklapaju – uloga deteta, roditelja, saradnika, i dr.