Ukoliko u svojim snovima vidite gomilu predmeta ali samo neki od njih ostavi utisak na vas ili se vaš san zasniva samo na jednom od njih, onda treba da potražite interpretaciju tog predmeta u našem sanovniku.

Sigurna vam se desilo da ste nekada sanjali frižider. Ukoliko ste taj dan proveli u potrazi za novim frižiderom ili vam je prethodni dan bio vezan za taj predmet (kvar, preseljenje i sl.) onda je vaš san samo odraz vaše svakodnevnice.

Psiholozi tvrde da ukoliko sanjate frižider ili ga otvarate u svom snu, vaš san prezentuje vašu obeshrabrujuću stranu ličnosti i hladne emocije.

Ovakav san može značiti i to da bi trebali svoje ciljeve i planove staviti po strani.

Snovi o frižideru mogu imati i alternativno značenje, te prema tome, frižider u snovima označava da ste postigli ono što vaš nesvesni deo traži od vas.

Ukoliko ste sanjali da se frižider pokvario, vaš san vam sugeriše da je potrebno da se zagrejete i vežete za nekoga. Takođe, ovaj san ukazuje na to da je vreme da ostavite hladne emocije i odbojan stav koji imate.

Doprinos tumačenju ovakvog sna dala su i narodna verovanja. Prema tim verovanjima, ukoliko ste sanjali pun frižider, vaš san vas upozorava da obratite pažnju na svoj budžet. Povedite računa o tome koliko trošite i na šta trošite novac. Ako ste, pak sanjali prazan frižider, san vam govori da vam predstoje novčani problemi i nemaština.

Isti snovi mogu se tumačiti i drugačije, te prema njima sanjati pun frižider je upozorenje da budete umereni u jelu i piću, dok prazan frižider znači da ne trebate trošiti svoju snagu uzalud.