Delfin u snu predstavlja duhovno vođstvo, intelekt, mentalne sposobnosti i emotivno poverenje. Ovakvi snovi su uglavnom veoma inspirativni, podstiču vas da upregnete svoj kreativni um do krajnjih granica kako biste napravili značajan korak napred u svom životu. S druge strane, ovaj san vam potvrđuje uspostavljenu vezu između vašeg svesnog i nesvesnog uma. Delfini predstavljaju vašu volju i sposobnost da istražujete i orijentišete se u moru svojih emocija.

Ako sanjate kako jašete delfina znači da ste optimista i socijalni altruista. Volite da pomažete drugima, osećate se dobro ako ste korisni i potrebni drugima, i verujete u dobre ishode, u ljudsku dobrotu i poverenje. Uvek ste nasmejani, i u najcrnjim trenucima uvek nađete snage da se našalite, zabavite i okrenete sve na šalu.

Ako sanjate smrt delfina znači da zapadate u stanje očajanja i beznađa. Kao da ste isključeni iz ostatka sveta. Ovo je jako osećanje gubitka koje se ne odnosi samo na gubitak neke voljene osobe, nego zalazi u neke više sfere čovečanstva u kojima se susrećete sa opštom ljudskom patnjom, boli, tragičnosti, usamljenosti i smrti. Izuzetno je važno da proživite do kraja ovo osećanje, da ga ne sputavate kako biste ponešto iz njega i naučili.