Jedan od najčešćih snova zasniva se na tome kako nekog davimo ili nas neko davi. Sam po sebi ovaj prizor je jako stravičan tako da se oni koji ga sanjaju često bude u strahu i panici.

Prema narodnim verovanjima sanjati da davite nekoga značilo bi da se pazite suda ili da vam nije čista savest. Isto tako davljenje u mutnoj vodi predstavlja loš znak, nesreću i iznenadnu bolest a u bistroj i čistoj vodi predstavlja velike uspehe i dobro zdravlje.

Ukoliko se pak u vašem snu davi neko drugi, to je znak pobede nad protivnicima i savladavanja prepreka.

Sa psihološkog stanovišta san u kome se vi davite ili vas neko drugi davi ukazuje na to da potiskujete ili poričete jedan vitalni aspekt vaše ličnosti. Isti san može da znači da ste nemoćni i da ne možete da se odvojite od majčinskih instinkata.

Videti sebe kako davite nekoga drugog pokazuje kako se odnosite i ponašate u vašem stvarnom životu. To pokazujete da li uskraćujete, potiskujete neki značajan segment vašeg života i emocija. Vaš san predstavlja refleksiju vašeg stvarnog života, odnose u vašem budućem životu.

Ako vas u snu davi nepoznata osoba, možda ono što mislite da želite nije ono što istinski želite ili se osećate zarobljeni u situaciji u kojoj se nalazite.

Ukoliko davite životinju ili vas davi životinja, poput zmije, to može značiti da u životu imate nešto zbog čega se osećate emocionalno uskraćeni.

San u kome davite bebu ili dijete izražava frustracije koje osećate prema toj osobi u stvarnom životu. Osoba koju davite u snu može da odražava vas ili neku vašu osobinu, sklonost koji ste vi potisnuli. Ako ste se udavili u vašem životu ima neko ili nešto što koči ispunjenje vas kao osobe.

Vidovnjaci vjeruju da nakon što se probudite iz sna u kome ste sanjali davljenje, poželite želju i da će vam se ona ispuniti.