Ukoliko ste sanjali da pravite ili da pijete čaj, vaš san predstavlja zadovoljstvu vašim životom, radost, sreću i ljubav.

Ovaj san znači da ste vi osoba koja odvaja svoje vreme za stvari i ljude koji su joj bitni u životu. Posvećujete i dovoljno pažnje svojoj emotivnoj vezi. Isti san može imati i alternativno značenje prema kome odražava mir, spokojstvo, smirenosti i poštovanje. To su emocije i vrednosti kojima se vi okružujete.

Moguće je da ste sanjali da čitate sudbinu iz taloga čaja u šoljici iz koje ste pili ili sa lista čaja. Običaj čitanja sudbine na ovakav način potekao je iz stare Kine. Ovoj veštini u Evropi važnost su pridavali i stari Rimljani. Ako ste usnuli ovakav san, on vam želi poručiti da pogledate ispod onoga što je na površini. Skinite masku i pogledajte dalje, dublje. Samo će te tako moći otkriti pravu istinu i srž situacije. Sanjati ceremoniju ispijanja čaja, čajanku, što je tipično za Englesku tradiciju, znak je jedinstva, poštovanja, porodice i porodičnog zajedništva. To su životne vrednosti koje trebate čuvati i negovati. Uživajte u druženju sa svojom porodicom, pomažite se i volite.

Ukoliko nemate tako nešto u svom životu, pokušajte to popraviti, izgraditi. Ukoliko ste sanjali šoljice čaja, one predstavljaju vašu duhovnu stranu. Razmislite trebate li više pažnje posvetiti svojoj duhovnosti.

Prema narodnim tumačenjima, sanjate li da pijete čaj, vaš san vam predskazuje da će te se naći u simpatičnom i ugodnom društvu.

Sanjate li da kuvate čaj, san vam predskazuje da će te biti krivi zbog indiskretnih akcija te da će te žaliti zbog toga. Videti talog čaja u šoljici, znak je nevolja u ljubavi i društvenim odnosima. Ukoliko ste sanjali da ste prosuli čaj, to je znak tuge u kući, dok sanjati žeđ i želju da popijete čaj označava iznenađenje nepoznatim gostima. Ako ste sanjali praznu kutiju čaja, vaš san znači nepovoljne vesti i neprijatna ogovaranja.