Ukoliko ste usnuli san u kome ste videli ćurku, vaš san vam pokušava reći da ste u nekoj situaciji bili glupi, smešni i blesavi a možda čak i naivni.

Ovaj san upućuje na to da vi ne razmišljate jasno. Vaše misli su konfuzne, stoga se potrudite da ih sredite, usmerite i fokusirate. Samo tako možete dostići svoje ciljeve.

Ovaj san može imati i alternativno značenje. U Američkoj kulturi i tradiciji postoji praznik “Thansksgiving day“ odnosno „Dan zahvalnosti“. Toga dana cijela porodica je na okupu uz bogat i svečan ručak. Glavni specijalitet na stolu je pečena ćurka. Zbog toga, ovaj san može biti simbol zajedništva, porodice, porodičnih okupljanja, veselja.

Ako ste sanjali bolesnu ili mrtvu ćurku, ovaj san može značiti napad na vaš ponos. Sanjate li kako ćurka leti, vaš san vam predskazuje vaš uspon u životu ili na poslu od potpune anonimnosti do neke značajne i izražene pozicije.

Ukoliko ste usnuli kako idete u lov na ćurku ili kako ubijate ćurku vaš san vam pokušava reći da do svog uspeha dolazite na nečastan i nepošten način. Razmislite da li je u redu to što radite.

Postoje i narodna tumačenja ovoga sna. Prema ovim tumačenjima, ukoliko ste videli u snu ćurku, očekuju vas neprijatnosti. Isti san može imati i drugačije tumačen, te prema tome predstavlja blagostanje. Ako ste pak sanjali kao dobijate ili jedete ćurku, nadajte se radosnim vestima i uspešnom poslovanju. Ukoliko ste sanjali da koljete ćurku, vaš san vam poručuje da vam mnogi zavide.