Sanjati Božić simbolizuje vezanost za porodicu, zajedništvo, okupljanje, proslavu, mir, dobrotu, darežljivost, ljubaznost i humane osećaje. Jednom rečju, ovaj san simbolizuje toplinu porodičnog okruženja.

Isti san može značiti i nove početke. Ukoliko ste sanjali ovaj san razmotrite vaš lični odnos prema praznicima. Možda bi trebali više da se posvetite vašim bližnjim, porodici te pridate značaju tradiciji.

San o Božiću se može shvatiti na različite načine. Naravno ukoliko ga sanjate pred Božić može da predstavlja upravo vaše planove koje imate kako biste obeležili taj praznik. Isto tako ovaj san može da označava i simbolizuje bilo kakvo okupljanje posebno porodično, a i poklone koje ste možda nedavno dobili.

Budući da je Božić praznik naravno da vezu možemo da uspostavimo i sa drugim praznicima i odmorim, da li vam je možda potreban odmor uz porodicu? Da li vam nedostaju članovi porodice ili harmonija koju pamtite iz detinjstva?

Neka od pitanja koje sebi treba da postavite su:

  • Da li ste kupili ili primili poklon neposredno prije ovog sna?
  • Da li su planovi za ovaj ili sljedeći Božić ono što zaokuplja vaše misli?
  • O kojim posebnim prilikama razmišljate?
  • Koje su posebne prilike predmet vaših misli?

U snovima može da vam se javi i božićna čestitka. Ona je simbol vaših želja za povezivanjem sa svojim voljenima i možda starim navikama. Takođe, može da predstavlja i oprost. Vreme je možda da prebolite prošlost i nastavite sa životom.

Božićno drvce ili kako mi to zovemo jelka je takođe česta u snovima. Pogledajte šta znači sanjati jelku.

Prema narodnim tumačenjima ovaj san znači blagostanje u kući. Može još da znači i napredak, sreću, izlaz iz teške situacije. Ukoliko ste sanjali Badnjak, to je znak veselja i radosti u vašem domu te mira i spokoja u duši. Istovremeno, ovaj san znači i rešenje briga.