Videti Boga u svom snu znači proživljavati vrhunski doživljaj spiritualnosti, kao i izraziti svoja osećanja vezana za božanska bića. Bog je simbol nedodirljivog, svemogućeg, nepojmljivog i neobuhvatnog osećaja savršenstva. Možda ste vi sebi postavili pretežak teret, zahtevate od sebe nepogrešivost, i upravo zbog svog perfekcionizma osećate napor i mučenje. Ovaj san vam poručuje da niko, osim Boga, nije tako uzvišen i nepogrešiv, pa tako ni vi.

Obožavanje Boga u snu znak je da uporno ponavljate neke poteze i verovatno ponavljate neke greške. Kao da se vrtite u krug iz kojeg ne izlazite ni iskusniji ni mudriji. Vreme je da sagledate svoj život i svoje postupke sa strane, izvan tog začaranog kruga. U tome vam sigurno treba pomoć i podrška nekoga sa strane, a sigurno treba da i ojačate svoju unutrašnju veru i nadu koje kao da su izbledile u vašem životu.

Snovi u kojima vam se Bog obraća znači da osećate krivicu, večnu kaznu i progonstvo. Razmislite zbog kojeg to „greha“ osećate tako oštru i sveprisutnu kritiku nakon koje vam sledi neumitna kazna? Uvek postoji mogućnost da se iskreno pokajete, izvinite ili donekle popravite štetu koju ste napravili. Religiozni snovi vas možda napominju, ili čak upozoravaju da biste to svakako trebali učiniti.

Ako sanjate da ste vi Bog, vaša podsvest vam želi poručiti da u sebi krijete određene retke talente i sposobnosti koje još niste potpuno otkrili i razvili, a nekih možda niste ni svesni. U drugu ruku, možda se osećate superiorno u odnosu na druge? Smatrate da ste zbog nečega viši od drugih zbog čega imate pravo da ih gledate s visine i da od njih očekujete poštovanje i divljenje.