Snovi u kojima se zagrcnete su strašan doživljaj i nije neobično da se ljudi obično iz takvih snova momentalno probude.

Ako sanjate da ste progutali neki predmet i da ste zagrcnuli, taj predmet je sigurno nečiji savet / napomena / kritika / situacija koju niste uspeli progutati odnosno primiti mirno i bez burne reakcije. Isto tako, tumači se i kao da ste nesposobni da potpuno izrazite sebe, svoje mišljenje i emocije vezano za neku situaciju. Pokušajte se setiti šta vas je to u snu zagrcnulo, kakav je to predmet? Da li vam je poznat? Jeste li ga videli ranije u životu? Ima li za vas neko posebno značenje? Šta bi mogao da simbolizuje za vas lično?

Ako sanjate kako ste se zagrcnuli zbog hrane, onda verovatno osećate krivicu i neke negativne emocije. Ako se davite zbog zagušljivosti i dima, to znači da niste voljni da se suočite ili suprotstavite nečemu/nekome u svom životu. Vi dobro znate šta je u pitanju! Ne dozvolite da vas drugi „guše“ svojim idejama koje nisu zdrave za vas. Uvek ima načina da ih zaobiđete, ublažite i prilagodite sebi, ako ih već ne možete odbiti.

Ako sanjate da vas neko davi znači da potiskujete svoje emocije. Imate poteškoća u izražavanju svojih strahova, ljutnje ili ljubavi. Ili možda osećate kako ste, nečijom tuđom voljom ili sticajem okolnosti, sprečeni da izrazite svoje emocije.

Ako sanjate kako vi nekog drugog gušite, davite, znači da proživljavate snažna osećanja ljutnje i besa. Trebalo bi da izbrojite do 10, da se stišate i smirite prije nego odreagujete na to što vas ljuti, a možda bi bilo najbolje kada biste se potpuno sprečili da se nek stvari otkriju ili izgovore. Za obostrano dobro!