Često se u narodu kaže kako se može bez hrane ali ne i bez vode. Osećaj žeđi sigurno nije prijatan. Sigurno vam se dešavalo da osećate žeđ u snu pa čak da vas ona i probudi.

Ukoliko ste zaista žedni, ovakav san nema neko posebno značenje, već oslikava trenutnu situaciju u kojoj ste se našli. Ovakvi snovi su i najčešće vezani uz stvarnu žeđ. U tom slučaju vodite računa da uvek kraj kreveta imate čašu vode.

Ipak, psiholozi su dali jedno stručnije tumačenje ovakvog sna. Prema tim tumačenjima osetiti žeđ u snu povezuje se sa potrebama i težnjama koje niste zadovoljili i ostvarili u budnom životu. Takav san ukazuje na emocionalnu prazninu. Razmislite o tome šta vam u životu nedostaje i kako to možete sebi nadoknaditi.

Ovaj san može značiti i to da vi tražite inspiraciju u nečemu, potrebna vam je motivacija ili jednostavno trebate podršku i nekoga ko će da vas pogura u životu ili onome što radite. Obratite se bližnjima i prijateljima za pomoć, sigurna sam da će te je dobiti.

Ukoliko ste sanjali žeđ a pri tome ste uspeli da je ugasite u snu, ovaj san označava vašu sposobnost i jačinu da uspete u onome što ste zacrtali, te ostvarenje želja. Vi ste jaka i odlučna osoba, samo napred.

Osim pomenutih tumačenja, sa psihološkog aspekta, tu su i narodna tumačenja. Prema tim tumačenjima, ukoliko ste osetili žeđ u snu, znači da su vaše nade uzaludne. Možda ne trebate čekati da se problemi reše sami od sebe već preuzeti stvari u svoje ruke.