Sveća koja gori označava da će sreća i nada dolaziti u malim ali sigurnim dozama. Snivač je u životnoj fazi kada oseća sigurnost i na red mu dolazi duhovno prosvetljenje. Upaljena sveća je simbol i intelekta, prosvetljenja, svesti i potrage za istinom.

Ugašena ili neupaljena sveća označava osećanja odbačenosti ili razočarenja. Snivač je doživeo uspeh ili nije ostvario zacrtane ciljeve. Ako bezuspešno pokušavate upaliti sveću, to je znak skrivenog bola i tuge za gubitkom voljene osobe.

Ovakvi snovi vas upozoravaju da ne smijete potiskivati osećanja u sebi nego ih trebate prepoznati, sebi priznati i otvoreno pokazati i tako ih se osloboditi. Ako se sveća sama ugasi na vetru to znači da se u vama gasi neki deo vas koji vam je nekada bio značajan. Došlo je vreme da prevaziđete neku situaciju ili odnos i napokon krenete dalje.

Ako posmatrate sveću kako gori dok se potpuno ne istopi do kraja, znači da prolazite kroz fazu preteranog strahovanja od starenja i smrti. Suočite se sa ovim prirodnim procesima i prihvatite ih kao sastavni deo života. kod nekih ljudi se ovakvi snovi javljaju i kao upozorenje od njihove prestrašenosti da će postati seksualno impotentni.

Crvena sveća u snu simboliše prisustvo neke intimne ili romantične veze, odnosno nagoveštava mogućnost da se takva veza razvije ukoliko joj date šansu. Ovi snovi vas podstiču da budete strpljiviji, tolerantniji, da uložite više vremena i truda u upoznavanje neke osobe kako biste razvili svoju romansu. U suprotnom, nećete osetiti međusobnu hemiju niti strast.