Ukoliko ste sanjali šećer ili ste usnuli kako jedete šećer, sigurno se pitate da li je vaš san jednako sladak kao ova namirnica. Sanjati šećer znači uživanje i zadovoljstvo koje vi uskraćujete sebi u budnom životu.

Vi ste osoba koja se u životu konstantno ograničava i uskraćuje sebi uživanje i zadovoljstvo. Morate naučiti da se nekada prepustite, zaboravite na granice koje sebi postavljate, posljedice koje mogu iz toga proizaći i jednostavno uživate. Ne osvrćite se na ono što je oko vas već pogledajte na sebe i udovoljite nekada svojim željama i osećajima. Vi ste sami sebi uskratili sreću, radost i zadovoljstvo.

Ukoliko ste usnuli kocku šećera ovaj san ima slično značenje kako i prethodni san. Ovaj san vas upozorava da ne budete strogi prema sebi već da uživate.

Ovaj san može imati i nešto drugačije značenje. Prema tim tumačenjima, jesti šećer u snu znači da će te se morati suočiti sa neprijatnim stvarima u vašem životu. Morate biti istrajni u tome i jaki jer će rezultati biti svakako bolji nego što ste očekivali. Ukoliko u snu vidite ogromne količine šećera koje se isporučuju vama, znači da će te teško pobeći od ozbiljnog gubitka. Ukoliko vidite bure šećera koje se rasipa ili kesu koja je pukla pa šećer sipa iz nje, vaš san vam ukazuje na blage gubitke.

Osim ovih tumačenja, tu su i narodna tumačenja. Ona kažu da jesti šećer u snu na javi znači da ste okruženi neiskrenim ljudima. Ukoliko sanjate da kupujete šećer, to je znak da vas neko potajno voli.

Sanjate li kako jedete šećernu trsku vaš san znači vitalnost, zdravlje i prestiž. Ukoliko se neko guši jedući šećernu trsku u snu, znači da vi želite dominirati nad tom osobom. Ova osoba može predstavljati i neki deo vas koji želite kontrolisati.