Ako sanjate kako posmatrate svoje prste u snu to je znak vaše fizičke ili mentalne oštroumnosti. Prsti su znak manipulacije, akcije i neverbalne komunikacije. Ako sanjate kako vam prsti otpadaju, onda to znači da drugima prepuštate da upravljaju vašim životom i diktiraju vam kako treba da mislite i šta da radite. Moguće da gubite uzde svog života.

Ukrštanje prstiju u snu znak je optimizma, uspeha, sreće i nade. Ako sanjate kako su vam prsti ranjeni ili iseckani znači da su u vama zavladali vaša strepnja i strahovi da neće biti dovoljno sposobni da obavite neki zahtevan posao ili da se neće postaviti kako treba u nekoj situaciji koja vas očekuje u stvarnosti.

Ako sanjate kako drugi upiru svoje prste ka vama znači da osećate blam ili krivicu zbog nečega. Verovatno ste uradili nešto zbog čega vam je neugodno i sada se bojite da ćete biti otkriveni i javno osuđeni zbog svog sramnog dela. Verovatno preterujete. Popričajte sa osobom od poverenja i prihvatite odgovornost za svoja dela. Posljedice nisu tako strašne ako se hrabro suočimo sa njima. Mali prst je simbol mentalne moći, intelekta, memorije i snage komunikacije.

Prvi i drugi prst (palac i kažiprst) su simboli vođe, broja jedan, označavaju autoritet, pokazuju pravac i donose sud. Vaš san vam pokušava preneti neku poruku. Srednji prst je znak ponosa, praktičnosti, opreza, odgovornosti, napornog posla, ali isto tako je i znak muškog falusa, kao i uvredljiv način da nekome kažete da niste zainteresovani.

Četvrti prst (prstenjak) predstavlja uspeh, popularnosti i kreativnost. Takođe asocira na brak, zajedništvo, posvećenost i ljubavna pitanja. U XV veku u Engleskoj su doktori koristili upravo ovaj prst da mešaju i probaju svoje lekove tako da ovaj prst označava i izlečenje ili potrebu da se bude izlečen.