Sanjati kafanu – je san koji upućuje na duhovni život i simbolično predstavlja potrebu čoveka za promenom i transformacijom, a u isti mah i nezadovoljstvo postojećim načinom života. San o kafani najčešće se javlja kao kompenzacija za monoton stil življenja, u kojem je svaka promena značajna, pa tako i na ovom polju društvenog života.

Veoma često ovakav san javlja se i kao beg od postojeće stvarnosti, problema i svakodnevnih obaveza, kao potreba i želja da se iste bar privremeno zaborave.

Ako je u snu kafana puna ljudi, to je znak da u stvarnosti vodite dosadan i monoton život. Kada se u snu kafana javlja samo kao mesto koje se vidi, ali ne i boravi u njemu, onda se to najčešće odnosi na nepovoljne vesti ili konflikt sa bliskom osobom.

Ako sanjate da provodite vreme u kafani, onda to može da bude loš znak kada je u pitanju finansijska situacija, a najčešće se odnosi na gubitak novca u bilo kojem vidu.

San o kafani u kojoj ste se našli bez novca, ukazuje na neko neprijatno iznenađenje koje će se dogoditi u stvarnom životu. Isto tako, san o kafani u bilo kojem vidu gotovo uvek se vezuje za pasivnost, dosadu i statičnost, koje najčešće mogu da budu i uzrok nekih drugih negativnih osećanja i situacija u životu.

Ako ste uskoro sanjali kafanu možda je to samo znak da želite da se opustite i da vam je dosta svakodnevnih briga i stresa.