Ukoliko ste usnuli muzički instrument, harfu, bilo da ste je samo videli ili ste svirali na njoj, vaš san odražava duhovnu harmoniju, dijalog sa prirodom i isceljenje. Zbog toga se smatra da je ovakav san i simbol zdravlja.

Ako sanjate da vi svirate harfu znači da ste dobra osoba, poverljiva i vidite samo dobro u ljudima. Ovaj san vas upozorava da budete oprezni kome poklanjate svoje poverenje i ljubav. Sanjate li da čujete tužne zvuke harfe znači tužan kraj onoga što je bilo profitabilno za vas te vam donosilo puno zadovoljstva.

Ako ste u snu videli polomljenu harfu, to znači da vas vaš san upozorava na bolest. Isti san može značiti i razilaženje među ljubavnicima. Ukoliko ste sanjali prijatne zvuke harfe, u budnom životu to može imati pozitivne konotacije.

Ako ste sanjali polomljenu žicu na harfi ili nesklad u tonovima, znači da će te proći kroz nepovoljan period u životu. Neka narodna shvatanja smatraju da sanjati harfu znači da će te upoznati nove prijatelje. Istovremeno, ovaj isti san može značiti i tugu, žalost zbog nečega.

Ako ste sanjali devojku koja svira na harfi, to u stvarnosti znači da se ne brinete dovoljno o svome zdravlju, da imate loše navike. Ovaj san znači da morate više računa povesti o sebi i svome zdravlju.