Sanjati da ste u masi naroda, da ste deo veće grupe ljudi znači da vam treba malo prostora, da ste previše pritisnuti sa svih strana i da je neophodno da se malo izolujete od svih i okružite se praznim prostorom i mirom. Dakle, treba vam samoća da razmislite o situaciji i napunite svoje baterije.

Osim toga, slaganje sa „širokim narodnim masama“ znak je konformizma i slaganja sa nekim kolektivom, bez individualnog odstupanja ili izdvajanja. Možda mislite da se vaše lično mišljenje ne računa, da nije značajno niti vredno pomena? Postoji mnogo kolektivnog, osobina grupe kojoj pripadate, koje trebate uklopiti sa svojim ličnim osobinama, ali grupa ne treba da nadjača vašu sopstvenu ličnost.

Dužni ste sebi da uskladite to dvoje, ali isto tako da sami izaberete svoj put. Ako sanjate da se nalazite u gruboj, agresivnoj gomili, to onda znači da su brige i problemi koji vas okružuju u svakodnevnom životu previše intenzivni i snažni da ih vaša podsvest doživljava kao fizički pritisak. Trenutno se nalazite pod velikim pritiskom i malo ste iskočili iz balansa. Neophodno je da skupite unutrašnju snagu da se suočavate sa problemima i brigama na jedan mirniji, opušteniji način kako vam vaša svest ne bi bila pod stalnim pritiskom.

Takav stres vam može napraviti samo kontra efekat. Ako sanjate da ste u srećnoj, skladnoj masi onda je to odraz vaših osećanja vezano za društvenu sredinu u kojoj se trenutno nalazite. Ta sredina vam pruža svu neophodnu pomoć i podršku i tu osećate se srećno, prihvaćeno i sigurno.