Sanjati eksploziju kako psiholozi tumače najčešće znači da potisnuti bes, akumulisan unutar vas u vašim snovima izlazi na površinu i to na nasilan, bučan i razarajući način. Vaša podsvest jednostavno pokušava da vam skrene pažnju na to.

Ako u vašem snu sanjate da vam je lice pocrnelo ili povređeno u eksploziju, verovatno se suočavate sa nepravednim optužbama. Kao posljedica toga plašite se posljedica sa kojima bi se mogli suočiti.

Ukoliko vas je u snu eksplozija bacila u zrak ili ste ostali zarobljeni u plamenu, moguće je da osećate kako ste bili iskorišteni u nekoj situaciji. Sada se osećate zloupotrebljeno i vaš unutrašnji instinkt vas upozorava da je vaše poverenje narušeno.

Ako ste sanjali da ste samo čuli eksploziju, ali niste videli posljedice moguće je da osećate kako nešto tek treba da otkrijete o sebi, tj to bi mogla da bude najava nečega što treba da izađe na površinu iz vaše podsvesti.

Moguće novije interpretacije ovog sna upućuju na strah izazvan najnovijim dešavanjima vezanim za terorizam. Moguće da strah od iznenadnog bučnog, ničim izazvanog preokreta u vašem životu polako preovlada vašim bićem. Možda se bojite svakodnevnice i onoga što život nosi pred vama.

Ako sanjate eksploziv ili dinamit moguće je da predosećate nagle promene ili širenja na poslovnom nivou.

Takođe, ovo može biti znak da vam organizam možda govori da je vreme da usporite slično kao i kada sanjate auto u vožnji i nesreću propraćenu eksplozijom.

Neka tumačenja eksploziju dovode u vezu sa najsnažnijim osećanjima poput onih strastvenih seksualnih osećanja. Razmislite i o ovom tumačenju.

Neka pomalo praznoverna tumačenja upućuju na:

  • Ako sanjate krhotine i zrak ispunjen dimom, upućuje na nezadovoljstvo u poslovnim krugovima i drugim društvenim antagonizmima mlađe žene bi trebalo da budu oprezne na moguće veze sa muškima nakon ovog sna.
  • Akoo u snu vidite nastradale u eksploziji, verovatno osećate bojazan od neuspeha u stvarnom životu koji se nikada neće dogoditi.

Dobro razmislite o svim aspektima vaše sna prije nego što doneste odluku. Ako vam se ovaj san ponavlja, znači da još uvek niste rešili i otkrili na šta vas vaše unutrašnje JA upozorava.