Snovi u kojima ste malo dete znači vašu nostalgiju za bezbrižnim vremenima detinjstva kada niste osećali svu težinu života odraslih ljudi. Ovakvi snovi su beg od dnevnih zadataka u kojima tražite da vas neko drugi pazi i brine o vama, i da rešava vaše obaveze umjesto vas.

Snovi u kojima ste izgubili dete znači da ste izgubili nadu u stvarnom životu. Verovatno vam je nešto u vašem životu počelo da se strmoglavo obrušava ka neuspehu. Saberite se i razmotrite situaciju iz nekoliko uglova i obavezno se posavetujte sa osobama koje vas dobro znaju i kojima verujete.

Ako sanjate da ste spasili neko dete, vaša podsvest vam govori da ste upravo spasili neki deo sebe kako ne bi bio uništen. Ako sanjate da ste odvojeni od svoje dece, znači da vam sledi neuspeh u nekom ličnom poduhvatu ili uništenje nekog ideala koji ste negovali celi svoj život.

Deca u snu su zapravo vaša detinja osećanja ili osobine koje imate. Možda se povlačite u sigurnost svog detinjstva i žalite za prošlošću koja je prošla. Još uvek pokušavate zadovoljiti neke potisnute želje i neispunjene nade iz detinjstva. Možda u vašem životu postoji nešto što trebate negovati i podizati (poput dece)? Uzmite malo slobodnog vremena i ispitajte dete u sebi. Ovakvi snovi vas obično upućuju na vašu čistotu, jednostavnost, nevinost i bezbrižnost.

Ako se borite sa decom znači da se sukobljavate sa detetom u sebi. Negirate njegove potrebe i zahteve, pokušavate da ga potpuno istisnete iz sebe kao nešto što ste davno prevazišli i više vam ne treba. Ovi snovi vas upozoravaju da je to dete u vama još uvek tu negde i da mu trebate posvetiti malo pažnje, s vremena na vreme. Isto ovo se može odnositi i na neku vašu dragu osobu.

Ako sanjate kako se deca međusobno tuku i udaraju, znači da su vaš moralni sud i vaš karakter u nekoj vrsti sukoba.

Ako u snu zaboravite na svoje dete/decu znači da ste preopterećeni obavezama iz vaše svakodnevice da prosto ne možete razmišljati o svemu. Vaša podsvest vam skreće pažnju na to koliko ste fokusirani na sitne detalje, dok zanemarujete i previđate značajne stvari u vašem životu. Obavezno preispitajte redosled svojih prioriteta i vremenski ih pravilno rasporedite, kako biste više vremena posvetili stvarima koje to zaista zaslužuju.

Ako u stvarnosti imate odraslu decu a sanjate ih kako su još uvek mala deca znači da ih još uvek doživljavate kao neiskusne i slabe osobe kojima trebaju roditelji. Želite da ste im još uvek preko potrebni i značajni u životu. Ako sanjate da posmatrate svoju decu a da ona to ne znaju, znači da posedujete neko skriveno znanje ili talenat koji do sada niste uspeli prepoznati u sebi. Možda je sada vreme da to učinite?

DETINJSTVO – sanjati svoje detinjstvo označava vašu želju da se ponovo vratite u bezbrižnost, nevinost i igru. Isto tako, snovi o detinjstvu vam daju do znanja da niste sve vaše doživljaje integrisali u jednu celinu nego da neka sećanja i delovi vas stoje odcepljeni i nepovezani sa vašom odraslom ličnošću kakva ste sad.