Ukoliko sanjate da imate abortus ili pobačaj vaša podsvest vam možda poručuje da sami sprečavate sopstveni razvoj i napredak. Moguće je da odbijate da krenete novim pravcem u životu zbog straha, pritiska, ličnih konflikta ili moralnih obaveza.

Također, ovaj san može da bude refleksija stvarnog abortusa koji ste u životu možda iskusili. Podsvest vam u tom slučaju kao način isceljivanja traume i poručuje vam da je vreme da se pozabavite sobom i samo-prihvatanjem.

Alternativno, ovaj san moguće da je poruka koju vam šalje vaš organizam, a čiji cilj je da vam skrene pažnju da pazite na zdravlje i izgled.

Ako sanjate da neko drugi ima abortus, jasan je pokazatelj da imate problema u odnosu sa tom osobom i osećate kako odnos između vas ne napreduje. Ukoliko ne poznajete osobu koju sanjate moguće je da preko nje ostvarujete sopstvene moralne poglede na pitanje abortusa, pa stoga obratite pažnju kako ste se osećali dok ste gledali tu osobu.

Ukoliko sanjate da neko ima ilegalni ili opasni abortus to indicira kako očajno želite da stvari ostanu ne promenjene. Mrzite promene. Ukoliko abortus rezultira smrću, to može značiti da je vaš pristup nekom problemu potpuno pogrešan.